Foto: Anja Mogensen

Hingsteforbesigtigelse

Til vores august Hoppekåringer og Følregistreringer , er det muligt at få lavet en uofficiel forbesigtigelse af sin unge hingst. Måske er man i tvivl om, om den er klar til kåring i februar eller man vil lige høre om det er helt hen i vejret at stille den til kåring overhovedet. For at hingsten kan stilles til kåring kræves det at den har en en 4 ledet anerkendt afstamning.Forbesigtigelse koster 200 kr. Fremstillingsgebyret skal betales til Pferdestammbuch Danmark på dagen. Tilmelding finder du her


Fremvisningsprocedure 
for hingste til forbesigtigelse


Hingstene starter med mønstringen på fast bund, i katalognummerorden. Hingsten mønstres i trav op til dommerne og stilles op med siden til dommerne. Når dommerne giver besked på at vise skridt skridtes ca. 10 meter væk – vender rundt og skridtes tilbage til dommerne og stilles op. Når dommerne siger ”tak” traves en lige linje væk fra dommerne næste hingste stiller op.

Når alle hingste har været på fast bund, går dommerne til ridehuset. Igen vises hingstene i katalognummerorden. Der stilles op foran dommerne – når dommerne siger ”værsgo” mønstres hingsten 1,5 omgang i trav – når dommerne har sagt ”tak” skal hingsten vises løs. Tøjler med en form for karabiner er absolut en fordel. Hingsten skal vises både højre og venstre om i trav og galop. Dommerne siger ”tak”, hingsten indfanges og der mønstres i trav ud af ridehuset.

Når alle hingste har været fremvist i hallen, så er det tid til at se alle hingste igen på en stor skridtring. Det er først her dommerne bedømmer hingstens skridt og giver karakter for denne. Det er derfor vigtigt at vise at hingsten kan skridte godt og energisk frem, med godt afstand til de andre hingste på ringen. 


Hingsten føres i trense på kåringspladsen, med synligt nummer påført. Man skal selv medbringe trensenummer.