PFERDESTAMMBUCH DANMARK
EN FORENING UNDER
PFERDESTAMMBUCH SCHLESWIG-HOLSTEIN/HAMBURG


Hingsteforbesigtigelse

Til efterårets hoppekåring og følregistrering på Følle Strandgaard på Djursland, er det muligt at få lavet en uofficiel forbesigtigelse af sin unge hingst. Måske er man i tvivl om, om den er klar til kåring i februar eller man vil lige høre om det er helt hen i vejret at stille den til kåring overhovedet.


Forbesigtigelse koster 150 kr. Fremstillingsgebyret skal betales til Pferdestammbuch Danmark på dagen.


Tilmelding til Hingsteforbesigtigelse her

Fremvisningsprocedure 
for hingste til forbesigtigelse


Hingstene starter med mønstringen i skridt på fast bund, i katalognummerorden. Man stiller hingsten op for dommerne og når de giver tegn, skridter man i lige linje væk fra dommerne og tilbage igen og stiller op. Når de siger tak, trækker man væk og næste hingste stiller op.

Når alle hingste har været på fast bund, går dommerne til ridehuset. Igen vises hingstene i katalognummerorden. Der skridtes ind og stilles op foran dommerne. Når de siger tak, traves der rundt på hovslaget for hånd. Som regel er det kun en omgang, men dommerne kan bede om mere. Derefter skal hingsten vises løs. Tøjler med en form for karabiner er absolut en fordel. Hingsten skal vises både højre og venstre om i trav og galop. Dommerne siger tak, hingsten indfanges og man trækker ud.

Hingsten føres i trense på kåringspladsen, med synligt nummer påført. Man skal selv medbringe trensenummer.

Copyright © 2019 Pferdestammbuch Danmark