Hingste 

3-års og ældre hingste kan kåres og indskrives i Stambogen.

For at kunne blive indskrevet i Stambogen som avlsgodkendt hingst, kræves det at hingsten fremvises til hingstekåringen for
3-årige og ældre hingste i Neumünster, som afholdes i 2. uge i februar eller i Heide, som afholdes i marts eller april.
Ved opnåelse af kåring betyder det at hingsten opfylder de krav, som kræves for at blive indskrevet i Hingstestambog 1.
Hingste, afhængig af race, som ikke opnår kåring, kan efter fastlæggelse af identitet optages i Hingstestambog II,  i appendikset eller i forregister.

 

 
Hingste, som har opnået kåring og er optaget i Hingstestambog 1, skal inden udgangen af sit 4. leveår (Fjord- og islandske heste gælder der 6. år) have aflagt en materialprøve, som møder de krav der er foreskrevet for racen. For enkelte racer er materialprøven frivillig. Fremstilling til kåring samt optagelse i Hingstestambogen kræver at ejeren er medlem af Pferdestammbuch.Gældende for alle heste, plage og føl, som optages i Stambogen kan Pferdestammbuch kræve en DNA eller blodprøve kontrol af afstamningen. Forud for en registrering af afkom, skal der foreligge en kontrol af afstamningen, hvis såfremt der opstår tvivl om afstamningens rigtighed.

Materialeprøve

Identitetssikring igennem afstamningskontrol

GP MONTEDO HØJGÅRD ejer Stutteri Højgård

Indberetning af bedækninger


GP MONTEDO HØJGÅRD ejer Stutteri Højgård
GP MONTEDO HØJGÅRD ejer Stutteri Højgård

Hingsteejere/hingsteholdere af godkendte avlshingste med avlstilladelse, er ansvarlig for, en gang årligt, at indberette alle bedækninger det gælder også “ikke drægtige hopper”. 
Indberetnings blanketten printes, udfyldes og sendes med almindelig post til Pferdestammbuch SH/H, Steenbeker Weg 151, 24106 Kiel.

Fristen for rettidig indberetning er 1. Oktober.


Blanketten kan hentes her