Nyheder

September 2020

Landeschampionatet i Schleswig-Holstein/Hamborg, årets største ponyavlsbegivenhed. 

Stutteri Følle Strandgaard havde den sidste weekend i september stor succes med deres 4 års hoppe Strandgaards She's Right, ved Landeschampionatet. For andet år i træk har She's Right vundet mesterskaberne for unghopper/vallakker i Schleswig- Holstein og Hamburg.


Vi ønsker Stutteri Følle Strandgaard tillykke med det flotte resultat.

Foto: Ste Mi

August 2020

Mistery Ut Deuten  - Foto: Anja Mogensen

Mistery Ut Deuten NY UDNÆVNT ELITEHOPPE
Mistery Ut Deuten e. Noble Champion u. Marleen, kan nu tilføje en Elitehoppe titel til CV´et!
Hun har nu også fået tildelt titlen på baggrund af følgende
avlsresultater:
Navoy Hoejgaard e. Noir de Luxe. Vinder af DSP springchampionat for 6 års.
Miss Medina Hoejgaard e. Milano Højgård. Følprämieret. B-pony i dressur.
FEI Pony. Chicos Boy Hoejgaard e. GP Don Chico Hoejgaard. Fløjføl og følprämieret, A-pony i dressur. Deltaget ved DM i 2019 og tilmeldt DM i 2020.
Don Mistery Hoejgaard e. GP Don Chico Hoejgaard, Følprämieret og B-Pony i Dressur.
Chic Design Hoejgaard e. GP Don Chico Hoejgaard. Følprämieret.
Miss Godina Hoejgaard e. Golfino: Fløjføl og følprämieret, Statsprämiehoppe og fløj ved Elitehoppeskuet i Tyskland. Bestået rideprøve i Tyskland.
Miss Malue Hoejgaard e. GP Montedo Hoejgaard. Fløjføl og følprämieret, Statsprämiehoppe med bestået rideprøve.
Domiro Hoejgaard e. Dark Dornik. Følprämie.
Miss Nelli Hoejgaard e. Neverland WE. Følprämie.

 

Et stort tillykke Stutteri Højgård.

Juli 2020

Udtagelse til Bundechampionatet 2020

Så er det officielt - 3 års Strandgaards Shakira og 4 års Strandgaards She's Right og deres faste rytter, Nazila Lotz er udtaget til Bundeschampionatet i Warendorf 2020!

Både Strandgaards Shakira og Strandgaards She's Right viste stort potentiale ved kvalifikationen med hhv. 8.0 og 8.3 i bedømmelsen.

Begge hopper er efter FS Mr Right u. Champion de Luxe og er jo også begge udnævnt til Åretshoppe i henholdsvis 2019 og 2020.Vi ønsker Stutteri Følle Strandgaard stort tillykke og glæder os til at se dem i Warendorf i september.

Strandgaards Shakira
Strandgaards She's Right

Eliteskuet i Padenstedt d. 4. juli 2020

Det har igen i år været intet mindre end en FANTASTISK weekend for de danskavlede ponyer og heste i Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg!!!


De 3 udtaget dansk avlede hopper opnåede titlen Statspræmie hoppe.

For anden år i træk var det en hoppe fra Stutteri Følle Strandgaard v/ Marie Louise Ebdrup, Strandgaards Shakira e. FS Mr Right u. Champion de Luxe, som blev Siegerstute og dermed Årets Reitpony hoppe i Pferdestammbuch SH. Præcis som hendes helsøster gjorde sidste år.

Strandgaards Shakira som i maj måned vandt sin rideprøve kan nu kalde sig Statspræmiehoppe.
Grateda Højgård e. GP Montedo Højgård/Golden Dancer, fra Stutteri Højgård v/Per Karstens, blev placeret som nr. 6 og mangler nu kun at aflægge rideprøve for at blive Statspræmiehoppe.

 

I afdelingen for Kleines Deutsches Reitpferd blev den danskavlede Hannoveranerhoppe, Winehouse Lund e. Wolkenstein II/De Noir,fra Stutteri Lund v/ Charlotte og Søren Christiansen, der blev Siegerstute og dermed Årets Kleines Deutsches Reitpferd hoppe i Pferdestammbuch SH

og mangler nu også kun at aflægge rideprøve for at få det eftertragtede Tyske Avlsprædikat Statspræmiehoppe.


Vi ønsker avler og ejer tillykke med de super flotte resultater.

Strandgaards Shakira

Juni 2020

Grateda Højgård
Winehouse Lund

Ny Statspræmie hoppe

Ved Eliteskuet i 2019 blev hoppen Miss Malue Højgård e. GP Montedo Højgård u. Noble Champion opdrættet af Stutteri Højgård v/Per Karstens, ejet af Christina Nygaard Hansen, Statspræmie aspirant. Hun skulle aflægge godkendt rideprøve, inden titlen som Statspræmie hoppe var i  hus.


Miss Malue Hoejgaard har nu aflagt rideprøve i Tyskland, og kan nu endelig bære titlen Statspræmie hoppe.


Vi ønsker avler og ejer stort tillykke med den smukke "statspræmiehoppen"
Udtaget til Eliteskuet

Så fik Danmark udtaget de to første hopper til Eliteskuet i Padenstedt.
Grateda Højgaard fra Stutteri Højgård v/ Per og Alis Karstens og Strandgaards Shakira fra Stutteri Følle Strangaard v/Marie Louise Ebdrup er begge i træning hos Fam. Lotz i Tyskland og er derfor blevet fremstillet ved kåringen i Immenstedt i Tyskland.
Vi glæder os til at følge dem begge til Eliteskuet 4. juli 2020


Stort tillykke til begge avlere

April 2020

Sommerens hoppekåring og følskue gennemføres.

Vi holder stadig fast i datoer for sommerens hoppekåringer og følskuer, så ponyer og heste kan blive bedømt, men naturligvis med hensyntagen til de gældende krav fra myndighederne

 

Der bliver fundet en model for afviklingen, som tilgodeser forsamlingsforbuddet.

Vi opfordrer til, at de medlemmer, som skal have deres hoppe kåret i år, melder til kåring nu og senest d. 30. april. Når antallet af tilmeldte er kendt, vil forbundet kunne få et overblik over, hvorvidt forsamlingsforbuddet giver udfordringer på enkelte pladser. Er det tilfældet, har man en plan for afviklingen. Det klare og tydelige budskab fra Pferdestammbuch Schleswig-Holstein/Hamburg er dog, at forbundet nok skal finde en løsning, så alle kan få kåret deres hopper og registreret deres føl i år.

Vi opfordre også  vores medlemmer til at få tilmeldt alle føl hurtigst muligt, så vi kan få et overblik over antal, så også følskuer kan afvikles som planlagt. Her er det også gældende, at antallet af tilmeldte vil afgøre, hvordan følskuerne kan afvikles med hensyn til forsamlingsforbuddet. 

Marts 2020

GP Montedo Højgård NY UDNÆVNT ELITEHINGST I Dansk Pinto forening.
GP Montedo Højgård kan nu tilføje endnu en Elitehingst titel til CV´et!
Han har nu også fået tildelt titlen ELITEHINGST i DPF på baggrund af følgende
avlsresultater:
Han er selv B-Pony i dressur
En godkendt føl beskrivelse med 3 stk føl, alle med 8 i helhed og gangarter til følskue i DPF:
Derudover 2 hoppeafkom med 8 i helhed til kåring, med bla. DAGENS BEDSTE 3 ÅRS PONYHOPPE med 8 i helhed, og DAGENS BEDSTE PONYHOPPE med 9 i helhed, og dertil aflagt godkendt rideprøve som udløste en guldmedalje til hoppen.
Ligeledes 2 hingste afkom som er kåret, bla. ÅRETS UNGHINGSTPONY kåret med 8 i helhed, og DAGENS BEDSTE UNGHINGST PONY kåret med 8 i helhed.

 

Et stort tillykke Stutteri Højgård, for dette fremragende avlsarbejde.

Elitehingst - GP Montedo Højgård
Elitehingst - GP Montedo Højgård

Februar 2020

Hingstekåring i DSP 

Stutteri Følle Strandgaard´s chamerende og smukke 6 års Cremello hingst, Strandgaards Mangold e. FS Mr. Right u. She´s Madonna / Champion De Luxe. Er nu også kåret i DSP.

Den 29. februar, ved DSP kåring i ikast, dansede han sig gennem fremvisning med sin træner og rytter Nazila Lotz og modtog  7,5 i skridt, 9,0 i galop og 10,0 i trav. Han fik 9,0 i bygning!

Hans kapacitet i dressur med de tilsvarende bevægelser blev især fremhævet. Han blev derfor udnævnt til ÅRETS DRESSUR HINGST i DSP og fik derudover tildelt en sølvmedalje.


Dejligt at se vores medlemmers heste endnu engang vækker begejstring i andre forbund.

 

Et stort tillykke til opdrætter og ejer Stutteri Følle Strandgaard, for dette fremragende avlsarbejde.

Strandgaards Mangold
Strandgaards Mangold foto by Jennifer Lotz
Strandgaards Mangold

Hingstekåring i Neumünster i Tyskland

Hingstekåringen i den store Holsteiner-Hallen i Neumünster, Tyskland er vel overstået. Og set med danske øjne særdels tilfredsstillende!!

Stutteri Skærgården stillede med 3 Connemara hingste, hvoraf deres dejlige 3-års hingst Rickamore Surf Sparrow e.Grange Finian Sparrow u. Grange Topaz Surf/Grange Bobbing Sparrow, lyste i rampelyset og blev godkendt i klasse 1 og udnævnt til "Premium-hingst”

Han opførte sig meget godt alle tre dage og viste strålende bevægelse og showjumpingskapacitet!

Også deres 6 års Skærgårdens Dark Night e. Wirtsmühle Delaney's u. Barholts Evita/Frederiksminde Hazy Marvel, som allerede er kåret i DK, blev også godkendt i klasse 1 i Tyskland. Også denne hingst nød rampelyset og fik mange gode kommentarer med på vejen!


Vi ønsker Stutteri Skærgården stort tillykke med de flotte resultater.