Hoppekåring 
 

Tilmelding til Hoppekåring finder du her

Vi afholder 2 hoved hoppekåringer og følskue i juni, med udtagelse til Elitehoppeskuet og følchampionat i Tyskland. De afholdes på Djursland og i Sønderjylland. 
Der afholdes 1 følskue i august, i Sønderjylland, med udtagelse til følchampionat i Tyskland.
Og der afholdes 2 opsamlings kåringer i september. Et på Fyn og et på Djursland.

 

Ved alle kåringer og følskuer vil der ikke være en oprangering. Der vil blive udnævnt en fløj, som få tildelt roset og gave.


Der vil fra i år også være mulighed for at få sine føl registreret i Pferdestammbuch SH, ved en hjemme besigtigelse. De tyske dommere vil lave en registrerings tur i efteråret, hvor der vil blive lavet opsamlings pladser. Denne service vil have en merpris på €100 pr. plads. Det er kun muligt at få registreret føl på denne måde, hvis forældre er tysk kåret.

Ved disse registrerings opsamlinger vil føllet ikke blive bedømt og få karakterer og vil således ikke have mulighed for at få tildelt følpræmie.

 

Vi tilråder at unge hopper, 3-5 års, kåres inden de foler, så de ikke stilles til kåring med føl ved side, da hoppen viser sig bedre uden føl ved siden. Det kun er de 3-5 års, som har mulighed for blive udtaget til Elitehoppeskuet.

Ved alle vores kåringer og følskue er det en kåringskommission fra Tyskland, der kommer og bedømmer hopper og føl.

Alle pony racer og heste kan tilmeldes til kåring.


HUSK det kun er til  juni kåringerne at udtagelse til Elitehoppeskuet finder sted. Og kun til  juni og august følskuerne, at udtagelse til Følchampionat finder sted.Til septembers hoppekåring og følregistrering, er det muligt at få lavet en
uofficiel forbesigtigelse af sin unge hingst. Måske er man i tvivl om, om den er klar
til kåring i februar eller man vil lige høre om det er helt hen i vejret at stille den til
kåring overhovedet. Læs mere her


Fremvisning og kåring af et dyr på de danske kåringspladser, kræver at ejeren er medlem af Pferdestammbuch SH i Tyskland og Pferdestammbuch Danmark, senest på tilmeldings tidspunktet.


Har du spørgsmål til Hoppekåring er du velkommen til at kontakt Formand Per Karstens
info@pferdestammbuch.dk

3-års og ældre hopper kan kåres eller indskrives/optages i Stambogen.

I forbindelse med indskrivning/optagelse i Stambogen vurderes og kåres 3-årige og ældre hopper.
De 3-5 årige hopper (for islandske heste er det 3-7 år), som er kvalificeret til Stambog 1 og som til kåring i juni måned opnår min. 51 points (for islandske heste gælder der basisprøven på min. 7,8 og mere) opnår automatisk adgang til Elitehoppeskuet, hvor Stats- og Forbundspræmieringen foregår (minimum 52 points eller 7,8).

For at opnå titlen Statspræmiehoppe skal hoppen aflægge en godkendt hopperideprøve.

En hopperideprøve er i bund og grund frivillig (for Statsprämiehopper er den obligatorisk), men anbefalelsesværdig. 


2-års unghopper kan fremstillet på hoppekåring i juni måned.

Det er muligt for de hopper, som afstamningsmæssigt er berettiget til hovedafsnittet, at fremstille dem til kåring og opnå præmiering.  Opnår hoppen udmærkelsen bliver dette indskrevet i hoppens pas.Hopper møder til måling og tjek af tænder i katalognummerorden på en nærmere anvist plads. Man bedes holde sig klar. Medbring hestepasset til måling. Når hoppen er målt, fortsættes direkte til mønstring på fast bund. Mønstringen på fast bund foregår i skridt. Man stiller hoppen op for dommerne og når de giver tegn, skridter man i lige linje væk fra dommerne og tilbage igen og stiller op. Når de siger tak, trækker man væk og næste hoppe stiller op. Når alle hopper har været på fast bund, også de 2 års hopper, der går på fastbund efter 3 års og ældre, går dommerne til ridebanen/ridehuset. Igen vises hopperne i katalognummerorden. Der skridtes ind og stilles op foran dommerne. Når de siger tak, traves der rundt på hovslaget for hånd. Har hoppen føl ved siden, tages grimen af her og føllet traver løs. Som regel er det kun en omgang, men dommerne kan bede om mere. Derefter skal hoppen vises løs. Tøjler med en form for karabiner er absolut en fordel. Hoppen skal vises både højre og venstre om i trav og galop. Dommerne siger tak, hoppen og evt. føl indfanges og man trækker ud.

Når alle hopper har været vist løse, så er det tid til at se alle hopper igen i en stor skridt ring. Det er først her dommerne bedømmer hoppens skridt og giver karakter for denne. Det er derfor vigtigt at vise hoppen kan skridte godt og energisk frem, med godt afstand til de andre hopper på ringen.

Hopper føres i trense på kåringspladsen, med synligt nummer påført. Man skal selv medbringe trensenummer.


Gældende for alle heste, plage og føl, som optages i Stambogen kan Pferdestammbuch kræve en DNA eller blodprøve kontrol af afstamningen. Forud for en registrering af afkom, skal der foreligge en kontrol af afstamningen, hvis såfremt der opstår tvivl om afstamningens rigtighed.  Reitpony-tysksportspony-hoppekåring

  Kåring af hopper

  Reitpony-tysksportspony-hoppekåring

  Fremvisningsprocedure 
  for hopper


  Identitetssikring igennem afstamningskontrol

  Reitpony-tysksportspony-hoppekåring